Webjørn Svendsen AS
elektriker som monterer led-striper

Fra utgått til utmerket: Belysning som inspirerer

Bedrifter må nå gjøre grep med utskifting av utgått belysning, pga. det nye lovverket for lysstoffrør. Dette er en unik moderniseringsmulighet. Her er fire grunner til at dette er en positiv endring for din arbeidsplass.

RoHS-direktivet har siden 2006 innført forbud mot en rekke miljø- og helseskadelige stoffer. I 2023 ble enda flere produkter faset ut. Hvilke muligheter gir dette for din bedrift? Bilder: Lyskomponenter

Nye endringer = nye muligheter

Endringer fra RoHS-direktivet, spesielt utbyttingen av lysstoffrør, kan virke som en stor utfordring for mange bedrifter. Derimot representerer endringene også en unik mulighet til å modernisere og oppgradere belysningen på kontoret eller i bedriftslokalet.

I dagens arbeidsliv er belysning og lys ikke bare en viktig faktor for trivsel og produktivitet på arbeidsplassen, men også visuelle bidrag. Med ny utvikling innen lysdesign og teknologi kan det åpne seg spennende muligheter for å skape et estetisk tiltalende og funksjonelt arbeidsmiljø. 

Vil du lære mer om RoHS? Les mer om dette her. 

Med riktig belysning blir man ikke bare mer effektiv på jobb, men selve arbeidsplassen transformeres til et inspirerende sted å jobbe! Her vises lampen: Bal LED-armatur, fra Lyskomponenter.

En unik moderniseringsmulighet

Nå som bedrifter og næringsvirksomheter skal starte overgangen fra eldre lyskilder til LED-belysning, bør du også vurdere å se på belysningsplanen. Store teknologiske fremskritt gjør at det nå er mulig å implementere nye løsninger som ikke var mulige før. 

Det kan i tillegg være reelt at bruken av lokalet kan ha endret seg, som kan medføre at belysningen i dag kanskje ikke oppfyller kravet til universell utforming. Vi tenker at en modernisert lysplan alltid vil medføre store fordeler:

  • Tilpass belysningen til dagens bruk
  • Oppfyll nye krav til universell utforming
  • Moderne design som gir økt trivsel og produktivitet 
  • Mindre lysforurensing og blending

Vi hjelper deg med hele prosessen - fra planlegging til ferdig resultat. Ta kontakt med våre dyktige elektrikere for å komme i gang! 

Smarte og enkle grep med sirkelplater

LED-belysning er både energieffektivt og bærekraftig. Det er over hele fjøla de "vanlige" LED-platene på 60x60 cm som er en bestselger for næringsvirksomheter. 

Standard 60x60 LED-plater kan med det rette tilbehøret enkelt løfte inntrykket. Sirkelplater kan kjøpes ved siden av og enkelt monteres over LED-panelet - dette skaper et helt nytt og moderne uttrykk!

 

lunt og moderne kontor
ulike typer led-belysning

Ulike belysningssoner: Man trenger ofte kaldere belysning for å holde seg effektiv under selve arbeidstiden, men installer gjerne varmere belysning i pauseområder for å skape en avslappende atmosfære. Bilder: Lyskomponenter

På grunn av direktivet må du gjøre noen grep.

Her er 4 grunner til at det er positivt for din bedrift

1. Energieffektivitet og reduserte kostnader

Ved å bytte ut gamle eller miljøskadelige lysstoffrør med moderne løsninger som LED-belysning, kan bedrifter oppnå betydelige kostnadsbesparelser. LED-lys er kjent for å være energieffektiv og har i tillegg lang levetid - som reduserer det totale energiforbruket betraktelig.

2. Bedre arbeidsmiljø og høyere produktivitet

At belysningen på arbeidsplassen er optimal har stor innvirkning på de ansattes trivsel og produktivitet. Ved å investere i riktig belysningsløninger kan man få et mer behagelig og ergonomisk arbeidsmiljø. Riktig lys reduserer belastningen på øynene, og bidrar til å opprettholde høyere konsentrasjon og ytelse.

Les mer om menneskeorientert belysning her. 

3. Estetiske oppgraderinger og moderne design

Utbytting av lysstoffrør og armaturer gir bedrifter en mulighet til å omfavne moderne lysdesign. LED-teknologi gir ikke bare mer bærekraftig belysning, men også muligheten til å bruke belysning som en del av designet på arbeidsplassen. Dette skaper en mer moderne, inspirerende og attraktiv atmosfære for alle ansatte og besøkende.

4. Fleksible og smarte belysningssoner

Ved å integrere smarte belysningssystemer kan man dele arbeidsplassen inn i soner med tilpasset belysning etter aktivitet og behov. 

Individuelle arbeidsstasjoner kan få justerbare lyskilder som reduserer blending og øker fokus, mens fellesområdene kan for eksempel ha mer glede av en varmere og mer avslappende belysning for å slappe av i mellom slagene.

Belysning i næringsbygg, led-striper - lyskomponenter

Kort om RoHS-direktivet

RoHS-direktivet, som står for "Restriction of Hazardous Substances" bidrar til å regulere bruken av farlige materialer i elektroniske produkter, inkludert flere lyskilder. 

Utbyttingen av gamle lysstoffrør innebærer ikke bare at man må tilpasse seg regelverket, det åpner også døra for energieffektive og innovative alternativer innen belysning. LED-lys blant annet, gir ikke bare nevneverdige energibesparelser, de gir også mer fleksible designmuligheter og bedre lyskvalitet.

Les mer om endringene her.  

Utskifting fra lysstoffrør til LED

Mulighetene er mange, her er det bare fantasien som setter grenser. Dette gjelder spesielt bedrifter og næringslivet - et moderne bygg, lokale eller inspirerende kontorlandskap lokker nye potensielle arbeidstakere, og gjør akkurat din bedrift enda mer aktuell.

Belysning for fremtidens arbeidsplass

Endringene fra RoHS-direktivet kan for mange sees som en byrde, men det er egentlig en perfekt mulighet til å transformere arbeidsmiljøet. Ved å se på de mange belysningsmulighetene i tak, på vegger og i forskjellige soner, kan bedrifter skape en moderne, bærekraftig og trivelig arbeidsplass. 

Med fokus på design, funksjon og miljø kan lys spille en sentral rolle i å forme et bedre arbeidsmiljø. Du kan faktisk skape en wow-faktor med belysningen, som gjør lokalene dine enda mer attraktive for både nye og nåværende arbeidstakere. 

kontorbygg i treverk og med moderne led-belysning
møtrom i treverk og med moderne led-belysning
kontorbygg i treverk og med moderne led-belysning

Finansparken i Stavanger er det nye hovedkontoret til SpareBank 1 SR-Bank. Lyskomponenter har levert LED-striper til dette fantastiske bygget!

Vi kan belysning!

Vi er spesialister på lys og belysning! Om du trenger hjelp til belysningsløsninger for bedriften din har du kommet til rett sted. Kontakt oss i dag.